Apeldoorn | Trimsalon MiauwBlaf Vraag & Antwoord Vraag Trimsalon Apeldoorn Miauwblaf voor honden en katten

Vraag en antwoord

Ben je een gediplomeerd trimster?
Ja, ik heb mijn opleiding gevolgd in Ermelo. Hier heb ik ook mijn stage gelopen. Liefde voor dieren en het welzijn daarvan moet in je zitten. Met een schaar of tondeuse werken leer je snel genoeg. Dus waar ik ook ben aangesloten, of hoeveel diploma's ik ook bezit. Het belangrijkste is of een trimmer goed is voor dieren en de tijd neemt. Ik durf met heel mijn hart te zeggen dat ik goed ben voor dieren en de tijd zal nemen als het even niet gaat. 
Werk jij volgens het ras standaard?
Ik werk zoals de eigenaar het wil. En het haalbaar is. Ik ben niet de gene die bepaald hoe de hond of kat er uit mag zien. Niemand dus....alleen de eigenaar zelf. 
Waar trim je de dieren?
Wij hebben de garage omgebouwd als trimsalon.
Waarom heb je liever niet dat de eigenaar erbij is?
Dit is niet omdat ik wat te verbergen heb. Vaak als de eigenaar erbij blijft, wordt/is de hond onrustig waardoor de trimbeurt veel langer duurt en de hond moeilijker te behandelen is. Dit geldt niet voor katten. Bij sommige katten lukt het niet in je eentje en is het makkelijk als de eigenaar er bij is.
Kunnen kortharige honden, katten, konijnen en cavia's ook bij jou terecht?
Ja, zeker!!!
Trim jij je eigen dieren ook?
Ja, wij hebben 3 perzen en een Cavelier King Charles Spaniel. Deze trim ik allemaal zelf. In eerste instantie was dat ook mijn grootste reden de opleiding te volgen.  
Mijn kat/hond is altijd zo rustig/moe als hij weer terug is van de trimsalon. Hoe komt dit?
Dit is heel normaal. Een trimbeurt duurt gemiddeld 1 uur waarbij uw kat of hond stil moet staan. Hiernaast doet hij vele nieuwe indrukken op. Dit bij elkaar gezien is natuurlijk erg vermoeiend.
Kan ik ook bij jou terecht voor het knippen van de nagels? of het bijknippen? Of alleen een wasbeurt?
Ja, natuurlijk kan dit.
 Mijn hond heeft een dikke vacht. Ik denk altijd dat hij het in de zomer veel te warm heeft klopt dit?
Nee, de dikke vacht beschermt zowel tegen de kou als tegen de warmte. De vacht heeft dus een dubbele werking. Er is natuurlijk niks mis met het kort scheren/knippen van de vacht in de zomer. Let wel op met het te kort scheren/knippen van de vacht. In de zon kan de hond zich lelijk verbranden.
Is het wel verstandig mijn hond in de winter te laten trimmen?
In feite maakt dit niets uit. De meeste honden leven binnenshuis en als ze wel buiten zijn voor een wandeling dan lopen ze zich warm.
Met welke leeftijd kan ik met mijn hond terecht bij een trimsalon?
Het beste is, hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen zodat uw pup al kan wennen. Wacht wel tot uw pup alle inentingen heeft gehad. Ongeveer met 12 weken kan uw pup dus al naar een trimsalon.
Doet het plukken van een ruwharige hond pijn?
Nee, dit doet geen pijn mits de vacht plukrijp is. Dit kunt u zien door aan een paar haartjes te trekken. Gaat dit gemakkelijk dan is uw hond waarschijnlijk plukrijp.
Kan mijn ruwharige hond ook geschoren/geknipt worden?
Dit is niet aan te bevelen. Met het plukken van een ruwharige hond, trek je de hele haar eruit. Ga je dit scheren/knippen dan blijft er dus een stukje zitten, wat er eigenlijk niet meer hoort. Dit kan ontstekingen/irritatie/huidproblemen veroorzaken. Door het scheren/knippen van een ruwharige vacht, wordt de huid zachter en verliest het zijn kleur. De kleur wordt valer. De haarcyclus wordt verstoord. Vaak is enig herstel na een enkele scheer/knipbeurt nog wel mogelijk. Maar hier kan zo een jaar of twee overheen gaan. De hond zal dan zeker een aantal keren in dat jaar naar de trimmer moeten. Met de wat oudere honden kan het zo zijn dat deze wel worden geschoren/geknipt dit omdat ze het niet meer zo leuk vinden bij de trimsalon en het ook niet meer zo lang volhouden. Scheren en knippen gaat dan een stuk sneller dan plukken.
Kan ik bij jou pinnen
Nee, helaas kun je bij Trimsalon MiauwBlaf alleen contant betalen.